Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.

Pompa hamulcowa ABS

Stuka, puka, kapie, cieknie...
ODPOWIEDZ
antoniusz
Świeżak
Imię: Krzysztof
Samochód: Captiva
Silnik:
Kontakt:

Pompa hamulcowa ABS

Post autor: antoniusz »

Witajcie,
Koledzy mam taki problem, otóż padła mi pompa hamulcowa ABS tyle co się dowiedziałem to jest bez ESP bo ma 8 tych zaworków. Usterką jest wyciek płynu hamulcowego z jednego tych zaworków Nr tej pompy to 96817763, nigdzie w Polsce jej nie ma więc zadzwoniłem do serwisu z pytaniem czy istnieje inny nr pasujący do tego modelu. dowiedziałem się że do mojego według nr vin powinna być pompa 96817765 (jedna cyfra?) i mają... tylko że za kosmiczną sumę 10TYŚ z hakiem {:/ . znalazłem pompę z zupełnie innym nr 96626014 ale obudowa sterownika jest taka sama kwestia odkręcenia 3 szt śrubek, różnią się nr. i wizualnie część hydrauliczna jest podobna. Moje pytanie czy po przełożeniu mojego sterownika do innej jednostki hydraulicznej aby ponownie nie kodować do komputera będzie to działać bez konieczności programowania . Nadmienię że na wskaźnikach nie zaświeciła mi się żadna kontrolka o awarii ABS z czego wnioskuję, że sterownik jest sprawny, o błędy diagnostyczne nie zapytałem czy coś wykazało (mój błąd ale trudno pompa wyjęta).
bubek4070
Bywalec
Imię: darek
Samochód: captiva 2.0 D
Silnik:
Kontakt:

Re: Pompa hamulcowa ABS

Post autor: bubek4070 »

Zostaw elektronikę ze starej pompy a zamień cześć z zaworami nie będziesz musiał kodować pompy.
antoniusz
Świeżak
Silnik:
Kontakt:

Dzięki za odpowiedź jutro ma mi przyjść pompa zobaczymy co się będzie działo, oczywiście to opiszę
antoniusz
Świeżak
Silnik:
Kontakt:

Dzisiaj niestety nie dotarła ,więc nie wiem co dalej
ODPOWIEDZ

Wróć do „Captiva Mechanika”