Niestety jestem zmuszony ponownie napisać temat i prosić wszystkich ekspertów o pomoc. Pokrótce opiszę sytuację z którą borykam się już dłuższy czas(zawsze miałem samochód z gazem ale owy problem występuję i spotyka mnie pierwszy raz).
Aktualnie posiadam Chevrolet Cruze 1.6 2009 r. - SEDAN. Z ponad rok temu montowałem gaz koło swojego miasta Grudziądza. Na początku wszystko było ok, ale po około 2 miesiącach zauważyłem dość poważny problem w czasie prowadzenia samochodu na gazie. Podczas dłuższej jazdy ponad 80-120 km ciągłej jazdy zauważyłem szarpania samochodu podczas dodawania gazu, przy małej prędkości i większej. Nie ukrywam, że w ten sposób nie dało się jeździć a już na pewno nie dawało radości i komfortu. Po dłuższym czasie postanowiłem skorzystać z usług gazownika w Grudziądzu.
Przedstawiłem facetowi sytuację i wymienił mi filtry oraz ustawił coś w komputerze. Jestem słaby jeżeli chodzi o takie techniki w samochodzie więc nie mam dużej wiedzy na temat mechaniki itp. Po tej wymianie i jego ustawieniach samochodem jeździłem jakiś może miesiąc i cały czas problem się powtarzał aż tu nagle problem z szarpaniem się powiększył do tego stopnia, że podczas już ruszenia po 1 min jazdy zaczyna szarpać przy każdym przyśpieszeniu samochodu
Czy jest tu jakaś osoba, która ma wiedzę i doświadczenie w tej materii ? Co powiedzieć ewentualnie znowu gazownikowi ? W którą stronę szukać rozwiązania ? Tak jak mówię jestem laikiem jeżeli chodzi o mechanikę więc może uda mi się znaleźć kogoś kto tutaj mi podpowie i naprowadzi na odpowiednią drogę, która pozwoli mi wyeliminować ten koszmarny problem u mnie w samochodzie
Z góry dziękuje za pomoc i odpowiedzi.
Pozdrawiam