Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.

Niewydajna klimatyzacja Aveo t250

Modyfikacje i inne tematy dotyczące nadwozia i wnętrza
ODPOWIEDZ
jerzytj
Świeżak
Imię: Tomek
Samochód: Aveo
Silnik:

Niewydajna klimatyzacja Aveo t250

Post autor: jerzytj »

Cześć, po pół roku, w dobie upałów w końcu mam okazję przetestować dokładnie klimatyzację. W okolicach listopada, kilka miesięcy temu dokonałem nabicia klimy i uszczelnienia kompresora. Klima niby dmucha, czuć chłód, ale w okolicach 25-30 C - jest już bardzo mało wydajna. Jestem ciekaw jak to u was wygląda? Czy ten typ tak ma, czy jednak mam jakieś rozszczelnienie lub inną usterkę? Ogólnie stosuję różne metody: włączam na max. obroty, do połowy, 1/3, obieg zamknięty-otwarty, ale jak grzeje słońce to raczej 18 czy nawet 20 stopni ciężko jest mi uzyskać. Mam Aveo 2008, 1.4, klimatronik. Jakieś wskazówki?
digitalpit
Świeżak
Imię: Piotr
Samochód: Kalos 1.4
Silnik:
Kontakt:

Re: Niewydajna klimatyzacja Aveo t250

Post autor: digitalpit »

Mam Kalos'a 2008 i manualną i ten sam problem. Przy wyższych temperaturach dmucha średnio zimnym powietrzem. Klimatyzacja po generalnych przeglądzie (przy okazaji wymiana nieszczelnej chłodnicy).
Pozdrawiam
Piotr

Kalos 1.4 94KM
Awatar użytkownika
wojbur
Zasłużony dla forum
Imię: Wojtek
Samochód: Hyundai ix20
Silnik: 1.6 125 KM
LPG: tak
Kontakt:

Re: Niewydajna klimatyzacja Aveo t250

Post autor: wojbur »

Aveo T255,2009 rok,81kkm. Serwis klimy 1,5 roku temu i chłodzi aż miło - w 90% eksploatacji używam tylko pierwszego biegu dmuchawy,sporadycznie drugiego.

Wysłane z mojego TA-1020 przy użyciu Tapatalka

ODPOWIEDZ

Wróć do „Aveo/Kalos Nadwozie / Wnętrze”