Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Nubira bład p0171
- papieju
- Fachman
- Imię: Marcin
- Samochód: Nubira kombi 1.8 LPG
- Silnik:
- Kontakt:
Nubira bład p0171
Taki błąd, udało się odczytać i skasować przez ELM327 BT u kolegi który używa tego do swojego francuza
Niemniej co może być jego przyczyną? Jest LPG i na razie nie ruszę tematu bo wynalazek, gazownicy rozkładają ręce, a przełożenie Tech304 z Astry prędko nie nastąpi - pogoda musi pozwolić na prace pod chmurką, wyprucie wiązki LPG to dzień, wyprucie z Nubiry drugi dzień, montaż w Nubirze 3 dzień
Ale - to możliwa wina gazu, czy też kończy się któraś sonda? Ktoś coś powie na podstawie screenu?

- wszim
- Zasłużony dla forum
- Imię: Wojtek
- Samochód: był orlando
- Silnik: 1.8 2H0 141KM (KL7)
- LPG: BRC SQ24
- Inny samochód: toyota RAV4 2.5 hybrid 4x4 222KM
- Kontakt:
Re: Nubira bład p0171
Może być gaz , może być sonda, może być lewe powietrze. Weryfikacja pierwszego jest raczej prosta i logiczna do przeprowadzenia.
- papieju
- Fachman
- Imię: Marcin
- Samochód: Nubira kombi 1.8 LPG
- Silnik:
- Kontakt:
Autem zrobiłem 300km, błąd wyskoczył raz, w czasie jazdy na gazie. W zasadzie chwilę po przełączeniu, więc zakładam że to jest sprawca. Do obecnej instalacji nie mam softu i interfejsu, muszę jakoś z tym żyć do czasu zmiany komputera, wtrysków i parownika. Pewnie zrobię to w ciągu dwóch miesięcy, plusem jest to że przetestowałem przy okazji elm327, zorganizowałem sobie telefon na androidzie celem instalacji jednej aplikacji do diagnozy i jakoś ogarniemy temat.
-
lukaslacetti
- Profesjonalista
- Imię: Łukasz
- Samochód: Lacetti
- Silnik: 1.6 109KM
- LPG: Stag 300 Premium
- Kontakt:
Nie przejmuj się najprawdopodobniej przez gaz na zimnym silniku potrafi wyskoczyć przez nieodpowiednio ustawione LPG a nawet gdy jest ustawione to instalacja nie odpowiednio wprowadza korekty na zimnym silniku stag ma np możliwość wprowadzania korekt od temperatury. U mnie w cruze czasem też wyskoczy po przełączeniu po podłączeniu elm jak sprawdzisz korekty długo albo krótkoterminowe to one ci dochodzą pewnie ponad 25%