Witam szanownych użytkowników forum oraz naszych Chevy. Od kilku dni jestem posiadaczem Cruze z 1.7 VCDI

, ogólnie z pojazdu jestem zadowolony. Lecz jest kilka kwiatków które nie dają mi spokoju, a konkretniej rzecz ujmujac:
Zacznę może od najważniejszego, a mianowicie jak w temacie: światełka.

Światła świecą bardzo nisko praktycznie można rzec iż oświetlają drogę na max 3-5 m od pojazdu, oczywiście brak reakcji na użycie pokrętła odpowiedzialnego za ustawienie wysokości świateł.

Jakieś pomysły? Nie chciałbym mieszać dwóch wątków w jednym temacie, lecz tylko nadmienię iż problem jest również z kamerą cofania. Gdy kupiłem auto kamerka już nie działała, ekran jest czarny i widnieje jedynie monit i wymaganym przeglądzie systemu kamery cofania. Wersja która była w Mylink to 23.1. Pomimo próby aktualizacji to 24.5 nadal nie było oznak działania. Po zejściu z softem do wersji 20.03 nadal nic nie działa, jak również znikła reakcja na włącznie biegu wstecznego, cały czas jest wyświetlana "sekcja" audio. Napomnę iż gdy podczas uruchamiania silnika z włączonym biegiem wstecznym ekran systemu na ułamek sekundy migał na biało, lecz nie cały, pewna jego część, a następnie pojawiał się monit o przeglądzie.
Ktoś wcześniej miał z tym styczność proszę o jakiekolwiek sugestie w temacie.
Serdecznie pozdrawiam wszystkich.
Wójek google nie pomógł w poszukiwaniach, również na forach obcojęzycznych, napomnę iż poziom wyposażenia to LTZ, w kombi rocznik 2013, jeżeli takie nfo będzie przydatne.