Czesc ,
czy ktoś wie jak można wyprogramować DPF, ponieważ niestety musze go usunąć fizycznie(zapchany na maxa i nieda sie nic zrobić, no chyba że wymiana). Czytałem że można to zrobic programem KESS, tylko mam pytanie czy jak mam interfejs OP-COm i go podłączę do oprogramowania KESS będzie chodził , no i jak fizycznie to działa.
z góry dzięki za pomoc.
Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Wyprogramowanie DPF -Szczecin
-
mij
- Świeżak
- Imię: Marek
- Samochód: Captiva
- Silnik:
- Kontakt:
-
Korneliusz
- Aktywny
- Imię: Korneliusz
- Samochód: Captiva 2.0 D 4WD 07
- Silnik:
- Kontakt:
Re: Wyprogramowanie DPF -Szczecin
Wszystko zależy czy chcesz bawić się sam czy dać ponad 1000 zł żeby ktoś to zrobił.
OpComem nie zrobisz nic - oprócz diagnozy - całkiem sporo czyta.
Programowanie ECU robi się programatorem Galletto który współpracuje z programem FGTech.
Mam taki sprzęt i program , sam się za to zabieram już ruski miesiąc ale ...
chcę to zrobić "czysto " .
Wiesz na pewno jak jest teraz - diagnosta jak dostrzeże że coś tam było grzebane to prześwietli Ci auto -
czytaj - zrobi szczegółową analizę spalin i nie przepuści.
Dlatego nie wycina się całkowicie a rozcina puszkę od góry , wytrzebia zawartość , wstawia do środka rurę która przepuści spaliny bezpośrednio , całość obkłada wełną szklaną , specjalną do tłumików bo będzie brzęczeć
Zaspawuje się tam u góry dokładnie i szlifuje by zamaskować spawy. Wmontowuje cały zespół do układu wydechowego.
Wcześniej można zczytać ECU , plik wysyła się lub daje komuś do obróbki.
Dobrze jest też zrobić tuning w tym pliku , zmniejszy to zużycie paliwa i zwiększy moc oraz moment obrotowy. Dlatego warto się pobawić i to zmodyfikować.
Mój DPF też ma trochę latek
i jego żywot jest przesądzony. Stąd moja decyzja.
Znam warsztat który to robi , czy jawnie ? Teraz już chyba nie aby nie namoczyć tyłka.
Spotkałem ostatnio kumpla z którym kiedyś planowałem otworzyć warsztat. Nie wyszło bo gość był dobry gazownik ...

Teraz on sam ma warsztat na Gumieńcach i deklarował że może mi tą spawalniczą robotę zrobić bo to jednak sporo zabawy i trzeba mieć dobrą umiejętność spawania i dobry sprzęt do tego. On ma to.
Jak się wyrobię to może w styczniu to zacznę.
Chcesz to Ci podam adres tego warsztatu co robią komleksowo .
Z jakiej dzielnicy jesteś ?
OpComem nie zrobisz nic - oprócz diagnozy - całkiem sporo czyta.
Programowanie ECU robi się programatorem Galletto który współpracuje z programem FGTech.
Mam taki sprzęt i program , sam się za to zabieram już ruski miesiąc ale ...
chcę to zrobić "czysto " .
Wiesz na pewno jak jest teraz - diagnosta jak dostrzeże że coś tam było grzebane to prześwietli Ci auto -
czytaj - zrobi szczegółową analizę spalin i nie przepuści.
Dlatego nie wycina się całkowicie a rozcina puszkę od góry , wytrzebia zawartość , wstawia do środka rurę która przepuści spaliny bezpośrednio , całość obkłada wełną szklaną , specjalną do tłumików bo będzie brzęczeć
Zaspawuje się tam u góry dokładnie i szlifuje by zamaskować spawy. Wmontowuje cały zespół do układu wydechowego.
Wcześniej można zczytać ECU , plik wysyła się lub daje komuś do obróbki.
Dobrze jest też zrobić tuning w tym pliku , zmniejszy to zużycie paliwa i zwiększy moc oraz moment obrotowy. Dlatego warto się pobawić i to zmodyfikować.
Mój DPF też ma trochę latek
Znam warsztat który to robi , czy jawnie ? Teraz już chyba nie aby nie namoczyć tyłka.
Spotkałem ostatnio kumpla z którym kiedyś planowałem otworzyć warsztat. Nie wyszło bo gość był dobry gazownik ...
Teraz on sam ma warsztat na Gumieńcach i deklarował że może mi tą spawalniczą robotę zrobić bo to jednak sporo zabawy i trzeba mieć dobrą umiejętność spawania i dobry sprzęt do tego. On ma to.
Jak się wyrobię to może w styczniu to zacznę.
Chcesz to Ci podam adres tego warsztatu co robią komleksowo .
Z jakiej dzielnicy jesteś ?
-
mij
- Świeżak
- Imię: Marek
- Samochód: Captiva
- Silnik:
- Kontakt:
Re: Wyprogramowanie DPF -Szczecin
Czesc Korneliusz, dzięki za odpowiedz, jestem z Pogodna
. Jako możesz to podrzuć mi na priva namiary na ten warsztacik. Jeżeli chodzi o wycinkę to oczywiscie moj mechanik chce wywalić tylko bebechy a samą puchę zostawić.