Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Pobór prądu - upływ
-
BrodowskiG
- Świeżak
- Imię: Grzegorz
- Samochód: Lacetti 1.4
- Silnik:
- Kontakt:
Pobór prądu - upływ
Cześć, na bezpieczniku 19 pod maską coś mi bierze 130-140 mA wg. mnie sporo za dużo. Ile jest u Was?
Wewnętrzną lampkę przełączyłem na off a lampkę w bagażniku odłączyłem, później dodatkowo rozłączyłem kostki przy lampach w klapie (te co nie idą do żarówek), później te kostki podłączyłem a rozłączyłem dwie przy zamku.
Wszystkie działania przyniosły zmiany w zakresie kilku mA.
W gnieździe zapalniczki niczego nie mam.
Zostaje mi rozbieranie tapicerki w bagażniku albo klapie?
Jakieś sugestie co dalej robić bo już do niczego nie ma wygodnego dojścia, gdzie szukać jakich kostek, żeby dalej sprawdzać?
Wewnętrzną lampkę przełączyłem na off a lampkę w bagażniku odłączyłem, później dodatkowo rozłączyłem kostki przy lampach w klapie (te co nie idą do żarówek), później te kostki podłączyłem a rozłączyłem dwie przy zamku.
Wszystkie działania przyniosły zmiany w zakresie kilku mA.
W gnieździe zapalniczki niczego nie mam.
Zostaje mi rozbieranie tapicerki w bagażniku albo klapie?
Jakieś sugestie co dalej robić bo już do niczego nie ma wygodnego dojścia, gdzie szukać jakich kostek, żeby dalej sprawdzać?
-
BrodowskiG
- Świeżak
- Silnik:
- Kontakt:
Re: Pobór prądu - upływ
rozłączyłem duże gniazdo między progiem a bezpiecznikami wewnątrz, chyba C202, i pobór na bezpieczniku praktycznie zero, z dokumentacji wynika, że będzie to podświetlenie wskaźników, sterownik jakiś albo switch od włożenia kluczyka. Może ten sterownik coś zasila? opisany jest jako cluster. tylko gdzie teraz szukać.
-
Brugi
- Świeżak
- Imię: Maciej
- Samochód: Lacetti
- Silnik: T18SED
- LPG: Nie
- Kontakt:
Zobacz czy odbija Ci stacyjka po wyciągnięciu kluczyka, to jest częsty problem w Daewoo/Chevi. (po wyciągnięciu powinno radio automatycznie gasnąć)
-
BrodowskiG
- Świeżak
- Silnik:
- Kontakt:
Odbija, ale może jakiś brud powoduje taki upływ. Miałem wyciągnąć licznik ale teraz chyba zacznę od odłączenia stacyjki, trzeba odłączyć tą większą kostkę, bo mała 2 pin jest od immo?
-
BrodowskiG
- Świeżak
- Silnik:
- Kontakt:
doszedłem do tego, że pobór prądu znika po odłączeniu lewej kostki od licznika, tej na szerokość 13 pin
-
BrodowskiG
- Świeżak
- Silnik:
- Kontakt:
Nic się nie zgadza, do licznika dochodzą dwie wtyczki, w miejscach gdzie powinno dochodzić napięcie z 2 bezpieczników w ogóle nie ma podłączonych przewodów
-
Arczeski
- Bywalec
- Imię: Arek
- Samochód: Lacetti 1.4 HB
- Silnik:
- Kontakt:
Może poprzedni właściciel sobie sam zmieniał okablowanie jak mu coś padło? W oplu od mojego taty (model F) jest tak, że jak włączysz przeciwmgielne to kable się topią