Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Kupno nowego akumulatora
- endriu333
- Profesjonalista
- Imię: Andrzej
- Samochód: Spark
- Silnik: 1.2 PB
- LPG: Landirenzo Omegas
- Kontakt:
Re: Kupno nowego akumulatora
Pytanie jaki banner...made in austria czy made in garaż... W kilku okolicznych.sklepach to samo niemalże mówili co Ty o produktach konkurencji...według mnie to słabe podejście. Generalnie trochę o nim poczytałem i chyba nie będzie tak źle
zresztą jestem wyznawcą łamania pewnych stereotypów i nie mam problemu z przyznaniem komuś racji...jak padnie mi on po roku to dam znać i nastepnym razem bede go omijal ale póki co wykazuje umiarkowany optymizm szczególnie po testach obciazeniowych aku...co do wolumenu on jeszcze dyszy?:)
Suzuki SX-4 S-cross 1.4 PB hybrid MY2021 +LPG KME Sky Direct / Chevrolet Spark MY2011 1.2 + LPG LandiRenzo Omegas / Suzuki GSX 1250 FA "Bandit" MY2017 1.255 PB
- Regulus
- Zasłużony dla forum
- Samochód: Cruze, Spark
- Silnik: 1.8, F18D4, 104 kW
- LPG: TAK
- Kontakt:
-
szewcio
- Profesjonalista
- Imię: Eligiusz
- Samochód: Cruze 1.8 LTZ + LPG
- Silnik:
- Kontakt:
Wychodzi na to, że czym bardziej "markowy" tym większy szmelc (czyt. planned obsolescence). A co myślicie o marce Volt, produkowanej notabene w Mielcu? Słyszałem kilka bardzo pochlebnych opinii.
- endriu333
- Profesjonalista
- Kontakt:
Trzeba by poczytać...w jednym ze sklepów strasznie mi zachwalali jakąś Tople...wyrób słowacki czy słoweński. Najlepiej pogoogluj testy akumulatorow ... Z moich obserwacji wynika, że dany sklep zachwala tą markę Aku na której ma największą marże. Ja mogę z autopsji odradzić centra futura - padła po roku...
Suzuki SX-4 S-cross 1.4 PB hybrid MY2021 +LPG KME Sky Direct / Chevrolet Spark MY2011 1.2 + LPG LandiRenzo Omegas / Suzuki GSX 1250 FA "Bandit" MY2017 1.255 PB
- pablo1
- Profesjonalista
- Imię: Paweł
- Samochód: cruze LT
- Silnik: 1.6 124 km benzyna
- LPG: BRC SQ24
- Kontakt:
Autopart mielec je robi. Co jest w srodku nie wiem. Ja kupiłem na wiosne galaxy gold z autopartu. Narazie bez zastrzezen sie spisuje.szewcio pisze:Wychodzi na to, że czym bardziej "markowy" tym większy szmelc (czyt. planned obsolescence). A co myślicie o marce Volt, produkowanej notabene w Mielcu? Słyszałem kilka bardzo pochlebnych opinii.
pablo1
-
pawelwaw84
- Wymiatacz
- Imię: Paweł
- Samochód: Captiva lift 2013
- Silnik: 2.0d 163KM
- Kontakt:
Moze komus sie kiedys przyda. Pomoglo przeczyszczenie stykow akumulatora i potraktowanie ich pasta miedziana.pawelwaw84 pisze:Czasami podczas odpalania silnika slysze jakby glosne cykania przekaznikow zza zegarow.
- C77
- Fachman
- Imię: Nieomylna Legenda
- Samochód: 1st. Cruze on Drive2
- Silnik: 18XER
- Kontakt:
Endriu przecież pisałem wiele razy na Orgu żeby przy kupnie aku do Cruzakaendriu333 pisze:Dla potomnych banner, którego kupiłem jest wyższy od oryginału i musiałem nieco przerobić górne mocowanie.
uważać na wysokość aby była dokładnie taka sama jak w oryginale bo będą problemy
Nawet tutaj w pierwszym poście to napisałem Szarakowi,
a Ty idziesz, kupujesz niededykowany, zbyt wysoki aku, i przerabiasz oryginalne mocowanie pod niego
Pokaż jak je przerobiłeś. Trzyma się w ogóle?
da się jeszcze zamontować na dedykowanym aku? czy to nieodwracalna przeróbka
Pogłoski o mojej śmierci były mocno przesadzone
Niezmordowany Ex-dowódca Org Division Zasłużony dla Forum ORG

Ja na Drive2

Ja na Drive2
-
szewcio
- Profesjonalista
- Silnik:
- Kontakt:
Dziwne te standardowe wyszukiwarki - nie przewidują takich rozmiarów, jak w Cruzie. 
- endriu333
- Profesjonalista
- Kontakt:
C77, wiem i byłem świadomy, że on jest wyższy- nie chciałem przez to ogranicZać wyboru, zresztą zgodnie z teorią co niektórych za niedlugi czas będę szukał drugiego -może "oryginalnego" aku
cała przeróbka polega na tym, że z tej strony gdzie jest otwór do włożenia blachy gornej użyłem dwóch dość grubych trytytek i tym ściągnąłem blachę
...A z drugiej strony to już standardowo dokrecalem srubka. Generalnie sztywno to siedzi i proces jest w 100% odwracalny.
...A z drugiej strony to już standardowo dokrecalem srubka. Generalnie sztywno to siedzi i proces jest w 100% odwracalny.
- C77
- Fachman
- Imię: Nieomylna Legenda
- Samochód: 1st. Cruze on Drive2
- Silnik: 18XER
- Kontakt:
Błędy w katalogach. Chyba nadal tego nie poprawili.szewcio pisze:Dziwne te standardowe wyszukiwarki - nie przewidują takich rozmiarów, jak w Cruzie.
http://www.chevi.webd.pl/forum/viewtopi ... c&start=30
Szukaj do Astry J benzyna (bez Start-Stop).
Pogłoski o mojej śmierci były mocno przesadzone

Ja na Drive2

Ja na Drive2
-
szewcio
- Profesjonalista
- Silnik:
- Kontakt:
Żaden inny tam nie wejdzie, bo u mnie w tej wnęce przeznaczonej dla start-stopa Czakram umieścił podzespoły do instalacji LPG.